Onze producten

Drie productgroepen voor de (duur)sporter en teamsporter

Met de ontwikkeling van Ouro Nutrition Endurance (ONE), hebben wij ons gericht op een assortiment dat bestaat uit drie productgroepen. Naast het gebruik van de sportvoeding (energiedrank) tijdens het sporten, adviseren wij de duur- en teamsporters  gebruik te maken van een hersteldrank en voedingssupplementen, die onmisbaar zijn en je prestatieniveau ondersteunen. Onze producten bestaan uit drie categorieën. Dat zijn:

 1. Energy (voor-, tijdens en na het sporten)
 2. Recovery (direct na het sporten)
 3. Vitality (dagelijkse aanvulling)                         

1. Energy

‘Energy Carbo+’  is de sportdrank bestaande uit een mix van drie belangrijke koolhydraten aangevuld met elektrolyten en aminozuren. De koolhydraten hebben een perfecte 2:1 verhouding die wetenschappelijk zijn onderzocht en ervoor zorgen dat vlak voor- en tijdens een duurinspanning de energiehuishouding optimaal blijft. Daarnaast is de glucose:fructose verhouding afgestemd op de maximale opnamecapaciteit van je lichaam tijdens een korte- of lange duur inspanning.  Naast de belangrijke koolhydraten bevat Ouro Nutrition Energy Carbo+ de essentiële elektrolyten en aminozuren die je tijdens het sporten extra ondersteunen. De elektrolyten zijn belangrijk voor goed functioneren van je spieren en zenuwstelsel. Tot slot hebben wij een aantal aminozuren toegevoegd die ondersteunend zijn voor een betere focus en die een bevorderend effect hebben op het uithoudingsvermogen tijdens duurinspanningen.

‘Energy Carbo+ is ontwikkeld voor inname voor- en tijdens het sporten. Houdt rekening met de voorgeschreven verhouding aangevuld met water. De intensiteit van je (duur) sportactiviteit bepaalt de benodigde hoeveelheid koolhydraten. Oefen het gebruik van de Energy Carbo+ tijdens intensieve- en lange duurtrainingen als voorbereiding op jouw wedstrijd. Elk lichaam is anders en reageert ook anders. Bouw de hoeveelheden op, zodat je maag en darmen hieraan kunnen wennen.

Achtergrondinformatie:

Door te sporten gebruiken je spieren hun eigen glycogeenvoorraad. Bij een lage- en middelmatige inspanning van korte duur vormen vetten de belangrijkste energiebron voor het lichaam. Neemt de duur en intensiteit toe, dan zal het lichaam koolhydraten gaan gebruiken als bron van energie. Wanneer dit onvoldoende of niet wordt aangevuld, raken de glycogeenvoorraden in je lever en spieren uitgeput. Vermoeidheid is het gevolg van de dalende glucosewaarde in je bloed. Dit is een normale reactie, maar als sporter wil je de vermoeidheid natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen! Dit kan door je glycogeenvoorraad op peil te houden met Energy Carbo+. Dit ondersteunt ook het herstel van je spieren en vult de glycogeen voorraden in de spieren sneller aan, zodat je minder vermoeid aan de volgende training begint.

Gebruik: 
Voor een overzichtelijke tabel en duidelijke uitleg over het gebruik van de juiste hoeveelheden koolhydraten per training of wedstrijd zie ‘Tabel gebruik Energy Carbo+’. 

2.Recovery

De recovery producten bestaan uit twee lijnen,  een dierlijke en vegan variant.

Recovery Protein Collagen Peptides is een eiwit hersteldrank bestaande uit een mix van vis- en rundercollageen van het type 1 en 3 en heeft een frisse aardbei smaak. Het collageen heeft een positief effect op spierherstel na het sporten en het is goed voor het herstel van bindweefsel en pezen.

Recovery Protein Boost Vegan is een eiwit hersteldrank bestaande uit proteïne (erwten), koolhydraten, vitaminen en aminozuren. De vegan variant heeft een frisse  tropical fruit smaak.  De proteïne heeft een positief effect op spierherstel na het sporten. De koolhydraten zorgen voor directe aanvulling van de glycogeenvoorraad en de vitamines dragen bij aan de energievoorraad. De toegevoegde Collaboost® Vegan stimuleert de aanmaak van collageen in het lichaam en is goed voor het herstel van bindweefsel en pezen.

Gebruik:

Na afloop van de training is ons advies om 20 tot 30 gram collageen op te lossen met 250 ml water.  Het type (1 en 3) collageen ondersteunt een beter herstel van banden, pezen en spieren. Dit geldt ook voor de vegan variant. 

Achtergrondinformatie:

Elke sporter die regelmatig intensief traint heeft voordeel bij een constante inname van proteïne na het sporten. Hiervoor heb je tussen de 0,2 en 0,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig in de eerste twee uren na je inspanning. Voor de meeste sporters komt dit neer op 15 a 30 gram eiwit. Zijn de koolhydraatvoorraden in het lichaam grotendeels of volledig uitgeput na een zware (duur)inspanning en staat er over 24-48 uren weer een zware duurinspanning op het programma, neem dan direct na het sporten Recovery Protein en vul ook je glycogeen aan met Energy Carbo+.  Na een krachtsessie, explosieve sprintsessie of na een duurinspanning van lage-intensiteit waar je vooral je vetreserves hebt aangesproken, is alleen Recovery Protein voldoende. Ook wanneer je bewust de inname van koolhydraten na het sporten wil beperken, zoals bij een koolhydraatarm dieet, is Recovery Protein aanbevolen.

 • Unieke samenstelling met o.a. Collaboost® Vegan
 • Bevat belangrijke aminozuren voor de aanmaak van bindweefsel en spierherstel
 • Vitamine B voor extra energie
 • Toegevoegde plantenextracten en zoetstoffen voor een verfrissende smaak
 • Ondersteunt een beter herstel van spieren, banden en pezen
 • Ondersteunt het aanvullen van de glycogeenvoorraad

3. Vitality 

‘Vitality’ is speciaal ontwikkeld voor duur- en teamsporters als aanvulling op hun dagelijks eten en drinken. De vitality producten dragen bij aan een energieker gevoel.  Gebruik nooit meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden. 

 • Vitamine B complex bevat de B-vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur) en zijn betrokken bij het vrijmaken van energie en hebben een belangrijke functie in het zenuwstelsel.
 • Vitamine C (1000mg) met een hoge dosering van ascorbinezuur helpt het natuurlijke immuunsysteem van de lichaamscellen. Dit heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en bevordert de opname van mineralen.
 • Calcium D3 (620mg /200IE) zorgt voor sterke botten, waarbij vitamine D3 de opname van het calcium bevordert.
 • IJzercitraat (14 mg) zorgt voor de vorming van rode bloedcellen, verbetert het zuurstoftransport en bevordert het algehele welzijn.
 • Magnesiumcitraat (400mg) ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel, bevordert de energiestofwisseling en draagt bij tot een goede elektrolytenbalans.
 • Zink (25 mg)  bevordert het celdelingsproces en ondersteunt de aanmaak van gezonde cellen en weefsels.

Voordelen:

Ontwikkeld dóór sporters, vóór sporters

“Haal het maximale uit jezelf met de juiste producten van Ouro Nutrition”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring