Lucas Nieuweboer

Wie is Lucas?

Ik ben Lucas, 29 jaar en atleet. Ik doe op nationaal niveau aan hardlopen. Inmiddels ben ik de overstap van de baanatletiek naar de lange afstanden aan het maken. De snelheid vanuit de kortere afstanden neem ik mee om een goede marathon te kunnen lopen. De marathon is een bijzondere afstand waarin ook het mentale deel ontzettend belangrijk is. Naast het lopen werk ik als adviseur klimaatadaptatie bij Sweco. Als ik nog ergens tijd over heb, vind ik het heerlijk om op een wat langzamer tempo de natuur in te gaan en te kijken wat ik allemaal tegenkom.

Persoonlijke records

5 km 13’59” (2022)

10 km 28’26” (2024)

21,1 km 1.03’34” (2024)

Marathon 2.12’44” (2024)

Beste prestaties

Egmond halve 2024 (1e), NK Marathon 2022 (2e), NK halve marathon 2022 (3e), NK Marathon 2024 (4e)

Elke wedstrijd en prestatie heeft zijn eigen verhaal, maar Egmond was voor mij wel de meest bijzondere. Tot laat in de wedstrijd was ik eigenlijk alleen maar bezig om eerste Nederlander te worden. Met 2 km te gaan was er nog één snelle Keniaan die met mij mee kon. Toen ik ook die nog wist te lossen liep ik ineens alleen op de finish af. Een waanzinnig gevoel om zo de Boulevard op te draaien!

Favoriete trainingsronde

De Amsterdamse Waterleidingduinen vind ik echt prachtig om te lopen. Daar in de buurt ben ik ook opgegroeid. Je kan er door het bos of op de open vlakte lopen en overal kom je herten tegen. Als je wat verder gaat is het ook leuk om een stuk strand mee te pakken. Vooral als het hard waait en de golven op de kust slaan.

Favoriete eten en drinken

Voor lasagne mag je mij wel wakker maken!

Vakantiebestemming

Ergens met veel natuur, mooie paden om hard te lopen en leuke vogelsoorten.

Doel

Sneller worden op de marathon en de onderliggende afstanden en voorin meestrijden om de podiumplekken. Ik denk dat ik nog flinke stappen kan maken. Elk jaar word ik sterker en sneller en de details worden steeds belangrijker. Goede sportvoeding is er daar een van!

Droom

Voor Nederland op een internationaal kampioenschap uitkomen op de cross, halve of hele marathon.

Instagram Lucasnieuw

Facebook en Strava Lucas Nieuweboer

 

Menu

Algemeen:

Account:

Klantenservice:

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring